Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Requiem Concert ter gelegenheid van Allerzielen Stadskerk Huissen Nieuw Betuws Kamerkoor o.l.v. Frans van de Loo.

3 november 2019 15:00 17:00

Requiemconcert met Allerzielen
Met een groot Passie en Allerzielen concert eens in de twee jaar vestigt Het Nieuw Betuws Kamerkoor een mooie traditie in Lingewaard Het vorige concert, Stabat Mater van Karl Jenkins, met inbreng van een Syrische zangeres, heeft een diepe indruk achtergelaten op het talrijk aanwezige publiek.
Het hoofdbestanddeel van het programma wordt dit keer gevormd door het Requiem van Michael Haydn 1737 1806. Een bekende muziekcriticus schreef na de dood van Michael dat hij volledig de gelijke is van zijn broer Joseph in feite overtreft hij hem zelfs. Want een meester was hij wel degelijk, en een van zijn meesterwerken is
ongetwijfeld zijn Requiem.
Het is niet overdreven te stellen dat zonder het Requiem van Haydn het veel bekendere Requiem van Mozart anders zou hebben geklonken. Wat sfeer en melodisch materiaal betreft zult u grote overeenkomsten ontdekken. Er waren vriendschappelijke banden tussen Michael Haydn en de familie Mozart Mozart heeft zelfs meegewerkt aan de eerste uitvoering van het Requiem van Haydn.
Het programma wordt gecompleteerd met werken van componisten die in persoonlijke relatie tot Michael Haydn stonden en/of thematisch in verband gebracht kunnen worden met het Requiem Stabat Mater van Antonio Caldara en Ave Verum van Wolfgang Amadeus Mozart (diens beroemdste korte koorwerk, zeer geliefd bij koren en
publiek) Daarnaast Ave Regina van, natuurlijk, Joseph Haydn en Salve Regina van Meingosus Gaelle
Dit programma zal geen koorzanger of luisteraar onberoerd laten en past daardoor bij uitstek bij Allerzielen
Het Nieuw Betuws Kamerkoor o.l.v.Frans van de Loo, dirigent
Haydn Ensemble o.l.v. Geertje van der Lugt
Claudia Wijers (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Erik Janse (tenor), Rob Hazenberg (bas),
Norbert Bartelsman (orgel) en Jimi Hendriks (pauken)
zondag 3 november 2019 15.00 uur Stadskerk Huissen
Entree € 15,
in de voorverkoop bij de Toren van Bemmel, Bruna Huissen en via de website. Entree t/m 17 jaar € 7,50 [uitsluitend via de website].
Entree aan de kassa € 17.


www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *