Biografie

“Een zanger met een prachtige, warme stem”, “Rob betrekt je bij de muziek door zijn mimiek en subtiele enscenering. Hij brengt de emotie van de muziek in je hart, humor, ernst, liefde, verdriet, het komt binnen!”. Zo wordt Rob Hazenberg omschreven.
Hijzelf zegt; “Ik vind perfecte zangers mooi, maar er is méér! Het gaat om sámen genieten, door goede zang, door een toelichting , soms met een grap, door projectie van beelden, door een interview met het publiek. Ik wil interactie. Ik merk dat mijn “totaalzang” mensen raakt”.

Zijn motto: “Als mensen na afloop zeggen in het hart geraakt te zijn, dan heb ik het goed gedaan!”.

En verder….
Rob nam zangles bij Paul Triepels, Franciska Dukel en Ellen Pieterse en volgde masterclasses bij Hanneke Kaasschieter, Mariëtte Nollen, Jard van Nes en Manuela Ochakovski.
Bij diverse koren en orkesten heeft hij vaste gastoptredens, en zijn repertoire bestrijkt opera, oratorium, lied, musical, muziektheater, film- en popmuziek.
Hij is “vaste bas” in de reeks Bachcantates in de Petruskerk in Nijmegen/ Hees.

In 2014 werd Rob eerste met lof der jury in de wedstrijd ‘’Stem van Bosch’’ op de dag voor amateurs van het Internationaal Vocalisten Concours in ´s-Hertogenbosch. In 2018 mocht hij de Jezusrol in de première van Markus Passion van Jacob de Haan zingen.
Rob wil alles wat erin zit uit de zang halen en de lat mag hoog liggen.